Snelstartgids : Het facturatieprogramma in MFS-ERP

Onderdeel van MFS : facturatieprogramma

Facturen maken en versturen via email ...

Beter op "volledig scherm", en kies "720p HD"

Facturatieprogramma

Als het om eenvoudig facturen maken gaat, kan u MFS-ERP gebruiken. Deze pagina is een snelstart-handleiding om facturen te leren maken in MFS-ERP. Facturen maken is slechts een deel van de mogelijkheden die dit uitgebreide pakket u biedt, u vindt een uitgebreid overzicht elders op deze site.

Zoals u in het filmpje hierboven ziet, gaat facturen maken in MFS zeer vlot. (Tip : zet het filmpje op 'volledig scherm' met de icoontjes onderaan het beeld, en kies dan 720p HD voor de beste kwaliteit).

Van start met het facturatieprogramma : uw eerste factuur in 9 stappen

1. Downloaden, installeren, en uw bedrijfsgegevens instellen.  Menu Bestand|Voorkeuren|Instellingen|Firmagegevens.
  2. Producten aanmaken. Menu Bestand|Artikelen. Klik Nieuw of druk F10 om een artikel aan te maken. Vul de gegevens in en bevestig.
  3. Klanten aanmaken. Menu Bestand|Klanten. Klik Nieuw of druk F10 om een klant aan te maken. Vul de gegevens in en bevestig.
  4. Nieuwe bestelling beginnen. Menu Verkoop|Bestelling. Dan F10 of menu Document|Kies klant.
  5. In  "Kies klant" : typ een zoekterm en enter. Selecteer de nieuwe klant met pijltjes, bevestig met enter of klik OK.
  6. Artikelen toevoegen. Terug in het bestelling-scherm : typ een deel (als zoekterm) van een artikelomschrijving in kolom "Artikelnummer" en doe TAB. Selecteer artikel met pijltjes, bevestig met enter of klik OK.
  7. Terug in scherm "Bestelling invoeren" : vul de kolom aantal besteld in. Pijl naar beneden voor volgende lijn.
  8. Levering bevestigenF6 of menu Document|Alles geleverd om overal de kolom aantal geleverd in te vullen.
  9. Factuur afdrukken. Menu Document|Onmiddellijke facturatie (of ctrl-shift-f9). Ofwel : via "Factuurcontrole".