Laat uw klanten online (vooraf-)betalen

Inleiding

Met MFS-ERP kan u uw klant een betalingsuitnodiging voor een bestelling sturen, bv. via e-mail. Hij of zij kan daarop klikken, en dan via een online-betaalsysteem de betaling uitvoeren. U wordt onmiddellijk verwittigd van de betaling.

Invoer van de bestelling

De bestelling kan worden aangemaakt vanuit een offerte, of direct ingevoerd worden als bestelling. Afhankelijk van de kredietlimiet-instellingen voor de klant kan ze worden vrijgegeven. We raden aan om - indien u een voorafbetaling vraagt - de bestelling niet vrij te geven voor de betaling ontvangen is.


 

Betalingsaanvraag

Klik in het menu op "betaling aanvragen". U krijgt een schermpje waarop u het e-mail-adres van de klant nog even kan checken.


 

Daarna krijgt de klant via e-mail een betalingsuitnodiging


 

Betalen

De klant klikt op de link in de betalingsuitnodiging, en komt op uw portal-webpagina terecht. Deze portal-pagina hoort bij het betalingssysteem in MFS-ERP. De klant kan het order raadplegen, en de betaling goedkeuren.

De betaling kan worden uitgevoerd vanop een telefoon (met een betalings-app) of vanop een desktop-PC (scan QR-code of andere bekende betalingsmethoden).


 

Feedback

U krijgt een e-mail met de betalingsbevestiging. De klant krijgt ook een e-mail met een ontvangstbevestiging. In MFS-ERP wordt bij het order automatisch een voorafbetaling geregistreerd.